Trädfällning

Vi erbjuder vår professionella service runt om i Huddinge, men vi arbetar även i de flesta andra delar av Stockholm, bland annat Lidingö, Haninge, Farsta, Tullinge, Botkyrka och Tyresö. Om du befinner dig i Eskilstuna och Mälardalen rekommenderar vi att du tar kontakt med Trädfällning Eskilstuna

Vi fäller små som stora träd och det finns inga projekt som vi inte kan ta oss an. Våra trädexperter har skickligheten, erfarenheten och kunskapen att fälla de allra svåraste träden. 

Vi utför trädfällning i många olika typer av miljöer och omgivningar. Det går bland annat utmärkt att anlita oss för fällningar i din trädgård, på din tomt, i skogsmiljö och i stadsmiljö. Vi arbetar med allt från privatpersoner och organisationer till företag och bostadsrättsföreningar.

Oavsett vad du behöver hjälp med, hur många träd det gäller och hur besvärliga omständigheterna än verkar så kan du alltid räkna med samma goda service och engagemang från vår sida. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert eller om du helt enkelt bara vill ha rådgivning om vilken som är den bästa lösningen för ditt projekt. 

Våra olika typer av trädfällning

För olika typer av trädfällningar krävs olika metoder. Våra experter bemästrar samtliga metoder och har självklart alla certifikat och tillåtelser som behövs för kunna utföra dem på ett tryggt och säkert sätt. För varje projekt är det viktigt med en noga planering, ett högt säkerhetstänk och ett anpassad utförande, vilket alltid är A och O i vår arbetsprocess. Vi kan även utföra stubbfräsning och bortforsling i samband med trädfällning.

När det kommer till trädfällningar under svårare omständigheter, dvs när trädet inte kan fällas på normalt vis från marken då det inte finns tillräckligt med fri yta omkring så använder oss av sektionsfällning eller avancerad trädfällning som det också kallas. Detta betyder att arboristen klättrar upp i trädet och fäller trädet i olika sektioner som sedan hissas ned, därav namnet sektionsfällning. Denna teknik kräver stor kunskap, extrem skicklighet och noga planering för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Detta är en av de svåraste metoderna inom trädvård och det tar många år att bemästra tekniken helt och hållet. 

Den förmodligen vanligaste metoden inom trädfällning är precisionsfällning, vilken även är tekniken som våra trädfällare använder sig mest utav. När gott om utrymme finns runt trädet och det inte finns några andra externa omständigheter som försvårar fällningen är detta den mest effektiva metoden. Precisionsfällning utförs genom att arboristen fäller trädet nedifrån marken genom att såga så att det kan falla åt ett specifikt håll där gott om utrymme finns för det att ska kunna landa. Det är av ytterst vikt att beräkna lutningen på trädet, vindriktning och styrka och många andra faktorer för att trädfällningen ska bli så bra som möjligt. Utförs metoden av någon utan den rätta kunskapen och erfarenheten kan konsekvenserna bli olyckliga. 

Våra experter här på Huddinges Trädfällare har lång erfarenhet inom branschen, den rätta kunskapen och utrustningen som behövs samt ett högt säkerhetstänk, vilket garanterar en trygg och pålitlig service 

 

Vad kostar det?

Svaret på den frågan är inte helt enkelt. Först behöver vi lite mer information om ditt projekt. Du kan enkelt och smidigt fylla i vårt formulär för att få en gratis offert, detta tar under en minut. Vi ger dig sedan ett prisförslag baserat på omständigheterna för ditt projekt, ibland kan ett kostnadsfritt hembesök vara nödvändigt gör att kunna ge dig ett exakt prisförslag. Du kan alltid räkna med bra priser och en kvalitativt och prisvärd service när du kommer till oss för trädfällning. Välkommen!